top of page

Πως να κρατήσετε το μαύρισμα σας και μετά τις διακοπές...

Ο ήλιος είναι απαραίτητος για την υγεία και την ψυχολογία του ανθρώπου καθώς παράγει την βιταμίνη D ,που βοηθά την ανάπτυξη των οστών αλλά δρα θετικά στην διάθεση μας, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση αφού αποκτάμε μια πιο αθλητική όψη. Τι συμβαίνει όμως με την επιδερμίδα μας το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι οι ακτίνες του ηλίου ενεργοποιούν τη μελανίνη μια φυσική χρωστική ουσία που χαρίζει ηλιοκαμένο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Όμως πολλές φορές ο ευεργετικός άλλοτε ήλιος ,μπορεί να γίνει ιδιαίτερα βλαβερός για την επιδερμίδα μας. Μην ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων επιθυμούν γρήγορο μαύρισμα στις αρχές του καλοκαιριού με οποίες συνέπειες συνεπάγεται αυτό. Δυο είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε για να προστατέψουμε την υγεία της επιδερμίδας μας το καλοκαίρι από τον ήλιο ,αλλά και για να διατηρήσουμε μέχρι και τους πρώτους χειμερινούς μήνες το μαύρισμα που με τόσο κόπο αποκτήσαμε.

1) Η σωστή χρήση των αντηλιακών! Δοκιμάστε να εφαρμόσετε το αντηλιακό πριν φορέστε το μαγιό σας, σε όλο σας το σώμα, ακόμη και στα σημεία που καλύπτονται από αυτό. Επαναλάβετε την επάλειψη κάθε φορά που βουτάτε στο νερό και εφαρμόστε τη σωστή ποσότητα ώστε να καλύπτεται με επάρκεια όλη η επιφάνεια.

2) Η σωστή επιλογή αντηλιακού ανάλογα με τον φωτότυπο και την ανάγκη μας. Οι ευαίσθητες και ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες έχουν ανάγκα από υψηλό δέκτη προστασίας. Οι σταρένιες ή ήδη μαυρισμένες επιδερμίδες καλύπτονται από μεσαίο και χαμηλό δέκτη προστασίας. Επιλέξτε όμως αντηλιακά που περιεχουν ενυδατικά στοιχειά όπως aloe vera,βούτυρο καριτέ και βιταμίνη Ε, συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας.

​​

Με σύμμαχο σας το κατάλληλο αντηλιακό για εσάς ,θα πείτε αντίο στη φωτογήρανση αλλά και στο αντιαισθητικό ξεφλούδισμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. Η χρήση after sun ειναι απαραίτητο βήμα για τη διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμιδας μέχρι το χειμώνα.Τα after sun προιόντα ειναι ενυδατικές κρέμες πιο πλούσιας υφής απο τις κοινές ενυδατικές κρέμες,που τα χρησιμοποιούμε είτε μετά την ηλιοθεραπεία για να ξεδιψάσουμε την επιδερμίδα είτε μετά απο ένα χαλαρώτικο μπάνιο για την επαναφορά της υγρασίας της επιδερμίδας από τον καυτό ήλιο. Η σωστή ενυδάτωση ειναι το Α και το Ω για να διατηρήσετε το μαύρισα σας ζωντανό και την εμφάνιση σας πιο ελκυστική και όλοι θα αναρωτιούνται για το αποτέλεσμα.


Recent Posts
RSS Feed
bottom of page